Ο Τάσος Βαβούσκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967 και είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, από το 1992.

 

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Αστικό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και στην Ορθόδοξη Θεολογία από το Ινστιτούτο  Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας στο Chambésy Γενεύης.

Αναγορεύτηκε Διδάσκαλος Ορθόδοξης Θεολογίας.

Αναγορεύτηκε διδάκτορας του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. το 2001.

Εκτός από την διδακτορική διατριβή του έχει συγγράψει πολλά βιβλία, μελέτες, άρθρα, βιβλιοκρισίες, παρατηρήσεις και σχόλια επί δικαστικών αποφάσεων.

Δίδαξε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης με την ιδιότητα του Εκτάκτου Επικούρου Καθηγητή.

Διετέλεσε μέλος Επιτροπών της Εκκλησίας της Ελλάδος και μέλος αναπληρωματικό της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

Είναι:

Αναγνώστης της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας χειροθετηθείς από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελβετίας κυρό Δαμασκηνό το έτος 1990\

Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου

Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της Επιθεώρησης Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου «Νομοκανονικά»

Μέλος του Δ.Σ. του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών

Μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Θεσσαλονίκης

Μέλος του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού

 

Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός με ειδικότητα «Στρατολόγος» και απολύθηκε με το βαθμό του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού Πεζικού και την ίδια ειδικότητα.

Διετέλεσε:

α) Αντιπρόεδρος (δύο θητείες) και Γενικός Γραμματέας (δύο θητείες) του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Θεσσαλονίκης και

β) Εκπρόσωπος της Ελλάδος στη Νομική Επιτροπή της Διασυμμαχικής Ενώσεως Εφέδρων Αξιωματικών, που τελεί υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, ανακληθείς από την εφεδρεία στην ενέργεια με τον βαθμό του Υπολοχαγού και του Λοχαγού (ΠΖ-Σ).

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά.

Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη